Lækker Middag Til Veninderne

11/11/2020 09:25
Billede: Pixabay, hua lam

En lækker middag til at forkæle dine veninder med... Mulighederne er mange! Jeg synes det kommer helt an på anledningen, selskabet og hvad tanken med aftenen er generelt. 

En ting jeg aldrig synes man går galt i byen med er tapas. En masse små, lækre anretninger som du og veninderne kan hygge over i mange timer. På en eller anden måde er tapas også lidt en tøseting - så en tapas middag til veninderne er helt perfekt! 

Det gode ved tapas er du kan ramme vidt og bredt, og lave lidt for en hver smag. Tapas er nemlig ikke kun ost og pølse, selvom det er det vi ser på mange tapas borde herhjemme i dag. Tapas betyder små anretninger. 

Når jeg laver et tapas bord til mine veninder og jeg, byder det blandt andet på følgende; 

- Bruchetta med tomat, hvidløg og friske krydderurter.

 - Tigerejer stegt i hvidløg, hvidvin og cherrytomater. Også mere kendt som Gambas Al Ajillo. Server gerne med en lækker aioli til. 

- Forskellige lækre oste, gerne med gode røde vindruer og saltede valnødder til 

- Dadler svøbt i bacon 

- Lækre pølser med blandt andet cornichoner, syltede rødløg, artiskokhjerter mm.

 - En frisk salat lavet efter årstiden

- Oliven 

- Flere forskellige varianter af lækkert brød og kiks og tapenader 

- Soyaristede mandler (virkelig nemt at lave) - Frisk laks med fx. peberrodscreme til. 

Dertil en masse lækker vin. Er det om sommeren fortrækker vi som regel rosévin, men er vi nået hen mod efterår og vinter er en god fyldig rødvin altså ikke at kimse af. 

Det bedste ved det hele er hvordan maden samler os alle sammen i flere timer i løbet af aftenen og skaber hyggelige timer, nye minder og gode snakke - som bliver sjovere jo mere vin der kommer indenbords.. 

Teksten er bragt i samarbejde med Perlen Odense. Find et stort udvalg af produkter hos Perlen Odense webshop, eksempelvis dagmarkors eller utallige andre gode varer.