Skal du have gæster over til en rigtig italiensk aften med et gennemført menukort, så får du her lidt inspiration til nogle lækre italienske forretter, hovedretter og desserter.
Den italiensk mad er ofte kendt for at være forholdsvis simpel men med gode råvare og krydderier.
Netop fordi det er så simpelt kan de fleste nemt være med her og lave skønne retter uden alt for meget teknisk snilde indenfor madkunsten.
Herunder ser du et par ideer til hver af de tre menupunkter:
- Forret: Bruschetta - Carpaccio
- Hovedret: Porchetta - Spaghetti carbonara
- Desserter: Gelatto - Tiramisu
Når det kommer til forretter så er bruschetta og carpaccio nogle af de mest kendte italienske retter.
De er begge enormt nemme at lave, men smager himmelsk og tager sig godt ud anrettet på en tallerken.
I forhold til hovedret er porchetta måske mest for dig som har styr på hvad du laver i køkkenet og især med kød, men med en god opskrift kan de fleste altså også være med her.
Er du ikke så skarp til at tilberede en steg, så er spaghetti carbonara en super lækker men nem og simpel ret, hvor du helt sikkert kan brillere.
Is kan for nogle lyde skræmmende at skulle begive sig ud i, men faktisk er også dette utroligt nemt at laver og kræver ikke meget tid og arbejde, især ikke hvis du har en ismaskine, men du kan også sagtens lave det uden.
Sidst men ikke mindst så er tiramisu nok den nemmeste italienske dessert især hvis du snyder lidt og køber ladyfingers, men du kan selvfølgelig også lave dem fra bunden hvis du har mod på det.
Tak til avXperten, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Find et stort udvalg af produkter hos avXperten webshop, eksempelvis vintermometer eller utallige andre gode varer. Heraf marketet, som du ser øverst.