Hvor Stammer Pizza Oprindeligt Fra?

26/05/2020 12:58
Billede: canva.com

Pizza er en af de absolut mest populære former for mad/fastfood verden over, og er sågar fundamentet for mange restauranter.

Selve pizzaens oprindelse er svær at fastslå, men man har en rimelig god ide omkring selve oprindelsen og grunden til pizzaens store success gennem historien.

Historien om pizzaen - kort fortalt

Den helt præcise oprindelse af pizzaen er faktisk en smule uklar.

Nogle mener at den første version af pizza stammer fra Spanien, men blev gjort populær i Italien.

Den mest populære version af historien siger dog at pizzaen rent faktisk har sine rødder i Italien, hvor den helt tilbage i år 997 blev udarbejdet for første gang.

I starten var en pizza blot et helt normalt stykke fladt brød, hvor indbyggerne i Italien selv tilføjede diverse ingredienser for at gøre brødet lidt sjovere.

Som tiden gik blev der udarbejdet mange forskellige versioner af det populære fladbrød, men det var ikke før det 18. Århundrede at man begyndte at bruge tomatsauce som vi kender fra vores pizzaer i dag.

Den moderne pizza blev for første gang set i Napoli, og man mener at især Napoli var årsag til at pizza fik en verdensomspændende popularitet.

Efter populariteten i Napoli begyndte utallige lande verden over at lave deres egne versioner af den populære spise, dette er b.la. Årsagen til at man har en pizza som kaldes en “hawaii” pizza.

I dag er pizza en af de absolut mest populære typer mad på globalt plan, og vi nyder i Danmark især også pizzaer i alle afskygninger.

Tak for støtten

Tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. På deres webshop kan du finde en smart strømspareskinne som gør det nemt at holde dine standbyenheder slukket når de ikke er i brug.