Opskrift: Blomkålsfrikadeller

16/06/2020 10:50
Billede: Canva

Opskriften er beregnet til en familie på fire personer, heriblandt 2 voksne og to børn. Har man velvoksne teenagere i huset, så bør mange overvejer at gange portionen op med 1,5.

Opskriften er super nem at lave, velegnet til køleskab og frost, og så er det en meget nem måde at få nogle grøntsager i sine børn.

Opskrift på Blomkålsfrikadeller

Ingredienser:

  • 1 stk blomkål
  • 15 gram salt
  • 1 stort løg
  • 100 gram parmesanost
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl rasp
  • 2 dl fløde
  • 3 æg
  • 2 spiseske mel
  • 50 gram smør
  • 4 spiseske olivenolie
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde:

  1. Start med at skære blomkålen i grove stykker.
  2. Hæld blomkålen i en foodprocessor sammen med salt.
  3. Blend det til en grov masse, hæld det i en skål og lad det trække i en halv times tid.
  4. Pres det meste vand ud af blomkålen.
  5. Hak løger i mindre stykker og sauter det.
  6. Tilsæt løg, hvidløg, parmesan, rasp, salt, peber, mel og æg i en foodprocessor.
  7. Vend det hele sammen med fløde.
  8. Tilsæt peber.
  9. Lad farsen trække i en halv time.
  10. Steg frikadellerne indtil de er brune og lækre.
  11. Server med en lækker sovs.

Tak for støtten
Vi sender et stort tak til AvXperten, der har støttet denne artikel. Hos AvXperten finder du blandt andet en masse produkter fra ubiquiti.