Vi er ved at være på den dejlige tid af året, hvor vejret bliver lunere, nætterne bliver lysere og humøret bliver bedre. Dette indbyder i høj grad til, at man starter grillen op og hygger sig med sine nærmeste.
Hvis man gerne vil gøre lidt ekstra ud af en grillaften, så kan man med fordel lave en god og hjemmelavet marinade, der går godt til alt fra kylling og svinekød til lækre, store bøffer.
Opskriften er ekstremt nemt at lave, såfremt man har alle ingredienserne. Herudover tager det ikke mere end 20 - 25 minutter at bikse det hele sammen, så du er klar til at marinere kødet.
Opskrift på den bedste marinade
Det skal du bruge
- 2 løg, fintrevet
- 3 fed hvidløg, knust
- 1 dl brun farin
- 2 dl ketchup
- 1/2 dl vand
- 1/2 dl æblecidereddike
- 1/2 dl soja
- 2 spsk worcestershire sauce
- 2 tsk dijon sennep
- 1 tsk sød paprika
- 1 spsk ingefær
- 1 spsk majsstivelse
- sort peber
Sådan gør du
- Kom alle dine ingredienser ned i en gryde.
- Kog hele blandingen op under omrøring. Sørg for at det bliver rørt godt igennem til en ensartet grillmarinade.
- Lad det simre i omtrent et kvarter, og afslut med at smage til.
Denne opskrift giver ca 4 dl marinade og kan fint holde sig 1-2 uger på køl – og længere hvis den fryses ned.
Tak for støtten
Vi sender et stort tak til Billigfitness.se, der har støttet denne artikel. Her kan du blandt andet købe Träningsredskap.