Mad Til 10 Personer

20/05/2022 08:39
Billede: Pixabay / lukinIgor

Står du og overfor at skulle serverer mad for 10 personer eller måske endda flere? 

Og du ved ikke hvad du skal lave, da det bade skal være let og forholdsvis billigt. Ja, så er gode råd dyre, eller i hvert fald gode at have.

Mit bedste bud er en lasagne, den er forholdsvis let at lave, og kan med fordel laves dagen før den skal bruges.

Her får du den bedste opskrift på en nem og lækker lasagne:

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød
  • Lidt olivenolie
  • 1 løg finthakket
  • 4 hvidløg
  • 4 gulerod revet
  • 2 kartoffel revet
  • 1 squash revet
  • Lidt olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 100 g tomatpuré
  • 1 spsk oregano
  • 1 spsk timian
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • sort peber kværnet
  • salt

Brun kødet i en gryde med olie under omrøring. Tilsæt herefter alle grøntsagerne, hakkede tomater, grøntsagsboullion, tomatpure, oregano og timian.

Lad det simre uden låg i 10-15 minutter til det er ser lækkert og indbydende ud.

Smag til med salt, peber og lidt piskefløde, der altid giver retten et lækkert strejf.

Smør et fad og fordel skiftevis sauce og lasagneplader for at afslutte med sauce. Kom lasagnen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag i 15 minutter.

Tag den ud og fordel frisk mozzarella på den og bag videre i ca 10 minutter. 

Det er en god ide at tjekke om pastaen er al dente ved at stikke en gaffel i lasagnen.

Skiltet øverst viser at teksten på netop denne artikel, var skrevet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Hos Perlen Odense køber du et stort udvalg af armbånd varer. Herfra siger vi tusind tak.